OVER MAGNETROL

GESCHIEDENIS

Magnetrol is een Amerikaanse multinational en fabrikant van meetapparatuur voor vloeistoffen en vaste stoffen. Het oorspronkelijke bedrijf werd een tachtigtal jaar geleden opgericht onder de naam Schaub Engineering in de nabijheid van Chicago. Het bedrijf produceerde boilers en van daaruit groeide de nood aan niveauschakelaars. De magnetische niveauschakelaar zag het licht. Vandaar ook de latere naam Magnetrol (een samensmelting van de woorden Magnetic Control).

Mevrouw Judy G. Stevenson, toen Accounting Manager, Treasurer en Administratrive Vice-President, kocht het bedrijf in 1978. Door de nadruk te leggen op research en productontwikkeling, nieuwe producten, nieuwe technologieën, training, vooruit en creatief denken, zal zij het bedrijf omvormen tot een multi-nationaal bedrijf met verschillende productievestigingen. Magnetrol’s succes is ook te danken aan de persoonsgeörienteerde cultuur en de sterke nadruk op familie, een weerspiegeling van Judy’s eigen overtuiging.

Vandaag heeft het bedrijf meer dan 700 werknemers en is er een omzet van om en bij de 125 miljoen Euro. Magnetrol’s moederbedrijf is gevestigd in Chicago en is tevens het wereldhoofdkwartier. Eveneens zijn er productievestigingen in Zele (tweede grootste productievestiging), Connecticut, Louisiana, New York, Verenigde Arabische Emiraten en Shanghai. Magnetrol kantoren zijn gevestigd in Italië, Verenigde Arabische Emiraten en Rusland. Vanuit Zele worden de producten verdeeld binnen gans Europa (inclusief de voormalige Oostbloklanden), het Midden-Oosten, Afrika en Pakistan (EMEA).

In 1972 werd de productie in Zele opgestart, eerst onder de naam DanMag, daarna Magnetrol. Gestart met enkele tientallen werknemers groeit het bedrijf gestaag en heeft een sterke kwaliteitsreputatie, mede door de levering van controlemetingen aan de nucleaire kerncentrales en offshore industrie in de Noordzee. Magnetrol Zele is het focuspunt voor engineering, marketing, verkoop en productie in bovenvermelde territoria. Momenteel telt Magnetrol NV (EMEA) 175 werknemers. Velen werken hier reeds meer dan 10 jaar. Aanwerving van gemotiveerd personeel, die in zee willen gaan met het ambitieuze Magnetrol, is van cruciaal belang.

Judy G. Stevenson

GROEPSSTRUCTUUR


Magnetrol, samen met Orion Instruments, SWI en Introtek, is verheugd aan te kondigen dat we sinds 26 maart 2021 overgenomen zijn door
AMETEK, Inc. (NYSE: AME) – een leider in geavanceerde analyse-, monitoring-, test-, kalibratie- en weergave-instrumenten.

Orion Instruments®

Orion Instruments®, evestigd in Baton Rouge, Louisiana, VS, biedt de hoogste kwaliteits- en bedieningsnormen voor Magnetische Niveau Aaanduiders. Met duizenden installaties over de hele wereld combineert Orion Instruments® geteste ontwerpen met de nieuwste digitale sensortechnologieën zodat u kunt genieten van een uitgebreid en op maat gemaakt assortiment van oplossingen. orioninstruments.com

Solutions With Innovation

Met productie- en marketingcentra in Naugatuck, Connecticut, VS, biedt Solutions With Innovation een uitgebreide lijn van speciaal gelaste componenten, mechanische en elektronische niveau- en flowschakelaars op de OEM-markt.

solutionswithinnovation.com

Introtek® International

Introtek® International is gespecialiseerd in het ontwerp en de fabricage van op maat gemaakte ultrasone luchtbeldetectoren, continue vloeistofniveausensoren en optische bloedcomponentdetectoren voor de medische markt. De vestiging in Edgewood, New York, VS, vertegenwoordigt een voortrekkersrol op het gebied van operationele uitmuntendheid en productie-efficiëntie, om de meest betrouwbare ultrasone detectieproducten van de hoogste kwaliteit aan te bieden.

introtek.com

ONZE VERKOOPSKANALEN EN MARKTEN

Vooraleer meer in detail te gaan wat we nu juist “produceren en verkopen” eerst een algemeen beeld in welke landen we zoal verkopen en aan welke klanten we verkopen.

Om onze producten te verkopen kunnen we beroep doen op 2 soorten verkoopskanalen:

 • directe verkoopskantoren
 • distributeurs of agenten

Directe verkoopskantoren zijn lid van de Magnetrol groep:

 • Magnetrol International NV te Zele, België
  Van hieruit bedienen we de Benelux (MIB), Frankrijk + Maghreb landen (MIF) en Duitsland (MID)
 • Magnetrol International Italy (MIT) te Milaan, Italië
 • Magnetrol International Russia (MIR) te St Petersburg, Rusland
 • Magnetrol International UAE (MIUAE) te Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Naast al deze kantoren werken we ook samen met een aantal distributeurs en agenten. Ze allemaal opsommen zou ons echt te ver leiden vandaar dat we hier enkel een overzicht geven van de verschillende landen en regio’s waar we deze verkoopskanalen gebruiken:

 • de Scandinavische landen
 • Verenigd Koninkrijk
 • CIS landen (het voormalige Oostblok)
 • het Afrikaanse continent
 • een aantal landen in het Midden-Oosten
 • een aantal landen in Europa waar we geen direct verkoopskantoor of waar we een combinatie van eigen Magnetrol verkopers en distributeurs hebben.

Hoewel we in België gevestigd zijn gaat minder dan 10 % naar de binnenlandse markt. En meer dan 90 % van onze producten vinden hun weg naar het buitenland.

ONZE PRODUCTEN

Magnetrol is gespecialiseerd in het meten van niveaus in allerhande tanks, leidingen, enz… en dit voor veel verschillende vloeistoffen en gassen, in verschillende omgevingen. Het is eigenlijk door het niveau te meten dat er pompen kunnen aan- of uitgezet worden, kleppen geopend of gesloten worden enz… Zo kan men dan een produktieproces gaan regelen…

Het leeuwenaandeel (ongeveer 60 %) van onze producten worden verkocht in de olie- en gas industrie. Daarnaast gaat er ongeveer 15 % naar de chemische industrie, 10 % naar klanten die volledige apparaten/uitrustingen aanbieden aan hun klanten (Original Equipment Manufacturer – OEM). De overige 15 % gaat naar verschillende industrieën zoals voedsel en farmaceutische industrie, kunstmeststoffen industrie enz…

In detail ingaan op al onze producten zou ons op dit moment veel te ver leiden. Door de onderstaande link aan te klikken kan u ons volledig Product Overzicht alvast bekijken.

Eclipse 706 head (other side)
Eclipse® Model 706
Guided Wave Radar